Προϊόντα: Αβοκάντο

Fuerte

Το αβοκάντο Fuerte είναι πράσινο με λείο φλούδι. Δείγμα ότι είναι ώριμο διαφέρει από ποικιλία σε ποικιλία, αλλά σε όλες τις ποικιλίες όταν είναι ώριμο υποχωρεί στην ελαφρυά πίεση (το θέλουμε λίγώτερο ώριμο και πιο σφικτό όταν το κόβουμε φέτες). Τα αβοκάντο τα κόβουμε σχετικά άγγουρα. Για να ωριμάσουν σωστά, μπορούμε να τα κλείσουμε με μια ώριμη μπανάνα σε μια πλαστική σακούλα και να τα αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν ψύχουμε τα αβοκάντο παρά μόνο όταν είναι ώριμα.

 

Haas

Το αβοκάντο Hass, είναι μια ποικιλία με πολύ σκούρο πράσινo φλούδι με αδρό και ανώμαλο φλειό. Το δημιούργησε ο  Rudolph Hass που ήταν ταχυδρόμος και ερασιτέχνης βοτανολόγος. Ένα νέο δένδρο ποικιλίας Haas παράγει φρούτo 200-300 γραμμαρίων. Όταν το φρούτο ωριμάσει, γίνεται σκούρο μωβ-μαύρο χρώμα και υποχωρεί στην ελαφριά πίεση των δακτύλων.
Η ποικιλία Haas Είναι η πιό σπουδαία εμπορική ποικιλία παγκόσμια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί το 80% της παραγωγής ενώ στην Καλιφόρνια φτάνει το 95%. Στη Νέα Ζηλανδία είναι επίσης η ποικιλία που καλιεργείται περισσότερο.

Zutano

Το αβοκάντο Zutano είναι κίτρινο-πράσινο με γυαλιστερό και λείο φλειό.

Ettinger

Το αβοκάντο Ettinger έχει λείο, λεπτό πράσινο φλειό που δεν ξεφλουδλιζει εύκολα. Η ψύχα έχει χλωμό πράσινο χρώμα. Το κουκούτσι του είναι πολύ μεγάλο. Προέρχεται από ποικιλίες αβοκάντο του Μεξικού και της Γουατεμάλας.

Bacon

Το αβοκάντο Bacon (προφέρεται μπέικον) είναι πράσινο με λείο φλειό.

Reed

Το αβοκάντο Reed έχουν πλούσια κρεμώδη γεύση και απαλή υφή. Μεγαλύτερα από τα Hass. Καταπληκτικά σε σαλάτες και σε Γουακαμόλι (λυωμένο αβοκάντο με τοματα κρεμμύδι και αλάτι). Είναι ώριμο αργότερο από όλα τα άλλα αβοκάντο. Προτιμάτε από αυτούς που τους αρέσει αυτή η ιδιαίτερα πλούσια γεύση και υφή. 

Pinkerton

Pinkerton

Τα αβοκάντο Pinkerton είναι πράσινα με λίγο παχύ φλούδι με ελαφριά εξογκώματα.