Προϊόντα: Μάνγκο

Tommy Atkin

Το μάγκο 'Tommy Atkin' είναι ένα ακόμα μάνγκο της οικογένιας Haden που καλιεργείται στη Φλόριδα. Έχει γίνει το μάγκο που φυτεύεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, τόσο που έχει γίνει το "σήμα κατατεθέν" για την παραγωγή των μάγκο. Το χρώμα του, το γεγονός ότι είναι ανθεκτικό σε ασθένειες, και εύκολη αποθήκευση του είναι ελκυστικά χαρακτηριστκά για τους παραγωγούς, τους έμπορους και τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Στο Βόρειο ημισφαίριο ωριμάζει Ιούνιο με Ιούλιο.

Kent

Το μάγκο 'Kent' επιλέχτηκε στο Coconut Grove στη Florida το 1945. Η σάρκα του έχει χρώμα βαθύ κίτρινο, είναι γλυκό αρωμάτικό και σχεδόν χωρίς "νεύρα". Το δένδρο γίνεται μεγάλο με γρήγορη ανάπτυξη και μπορεί να φτάσει τα 15 μέτρα αν αφεθεί. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι ωριμάζει πολύ αργά το καλοκαίρι, τον Αύγουστο.

Irwin

Το μάνγκο 'Irwin' (προφέρεται ίργουιν) είναι άλλη μια ποικιλία που έχει δημιουργηθεί στη και είναι γνωστό για τη σταθερά πλούσια παραγωγή του. Η σάρκα του είναι γλυκιά, λυώνει στο στόμα και έχει μια εξαιρετική εδώδιμη ποιότητα. Το χρώμα του φλειού του είναι βαθύ πορφυρό. Το δένδρο μεγαλώνει σχετικά γρήγορα φτάνοντας τα 4 με 5 μέτρα κατάμεστο με φρούτα που λυγίζουν τα κλαδιά. Τα φρούτα του ωριμάζουν τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.  

Osteen

Το μάνγκο Osteen (όστιιν) αναφέρεται πως είναι της ποικιλίας Haden, και αργότερα που ψάξανε την καταγωγή βρήκανε ότι ονομάστηκε έτσι από μια γνωστή οικογένια που έμενε στην περιοχή Lotus στο νησί Merritt  στην Florida από το τέλος της εκατονταετίας του 1800. Οι απόγονοι της οικογένιας μένουν ακόμα εκεί σήμερα.

Palmer

Το μάγκο Palmer είναι μια ποικιλία σχεδόν νάνος, μια μονοεμβρυική ποικιλία με μακρουλό κοκκινωπό καρπό. Είναι άγνωστης πατρότητας που καλιεργείται στη Florida. από το 1945. Το Palmer εισήχθει στην Αυστραλία από το Πόρτο Ρίκο  το 1979 και έκτοτε καλιεργείται εμπορικά αλλά παράγει λιγώτερο από 5% της παραγωγής.

Van Dyke

Το μάνγκο 'Van Dyke' (προφέρεται βαν-ντάικ) είναι σίγουρα μια ποικιλία που τραβάει το βλέμμα. Είναι δημιουργημα της Florida. Αντιστέκεται πολύ καλά σε ιώσεις και καμαρώνει για το ιδιαίτερο χρώμα του. Ωριμάζει τον Αύγουστο.

Maya


Το Maya είναι ένα Μάνγκο υψηλής ποιότητας με αγαπίσημη γέυση και λεία σάρκα. Το σχήμα του είναι πιο στρογγυλό σε σύγκριση με πολλά άλλα Μανγκο και με ένα μικρό εξόγκωμα που ξεχωρίζει στο κάτω του μέρος. Είναι ένα όμορφο Μάνγκο με μεταξένια σάρκα που αρέσει στους περισότερους.

Kenigston


The fruit average around a 500 grams in weight at maturity. They are ovate in shape and have a rounded apex, generally lacking a beak. The skin color is yellow, developing some red blush. The flesh is yellow, with moderate fiber, and has a sweet and spicy flavor. The fruit contains a polyembryonic seed, meaning that two seedlings emerge from one seed.

 

Keitt

The fruit is comparatively large, some reaching up to several pounds in weight. They are of ovoid shape with a rounded apex lacking a beak. The skin color is typically green with some light red blush. The flesh has fibers, tangy and sweet, with a monoembryonic seed. The fruit generally has good disease resistance, and typically ripens from August until September in Florida,[9] often into October as well, making it one of the more valued late-season varieties..